Hej, jag är Maria.

Natur och stillhet är min viktigaste medicin för att hålla balansen i en ständigt rusande omvärld. När jag är ledig är jag ofta ute i naturen, gärna i skogen eller vid havet med en värmande brasa som sällskap.

Med ett rikt inre liv och ett kreativ sinne behöver jag ofta stanna upp, vila och reflektera över mina inre processer. Då tillåts livsflödet och skapelsekraften att komma till mig.

Jag har alltid haft en stor nyfikenhet på människan, av inre växande och vår självläkande kraft. Att se varandra och mötas människa till människa är grundläggande för vårt inre växande utveckling. Vår omgivning som hjälper oss att se oss själva, våra oläkta sår, inre längtan och våra gåvor.

Livet ger oss det vi behöver.

Redan tidigt i livet ifrågasatte jag meningen med livet. Jag har alltid känt att det funnits en annan sanning om livet än den som har serverats mig. Min självkänsla var dålig och det fanns ett stort tomrum inom mig, ett tomrum som jag under många år försökte fylla med yttre bekräftelse. Något som resulterade i ett destruktivt sätt att leva, med depressioner till följd.

Jag saknade kontakten och tilliten till mig själv och livlösheten var stor. Jag ville inte dö men såg inte heller meningen med att vilja leva. Efter många år av  prestation för att duga, vilsenhet och frustration sa kroppen till slut stopp, jag blev utbränd och sjukskriven.

Där och då upplevde jag det som att jag både dog och föddes samtidigt, vilket ledde mig ut på min viktigaste resa.

Eftersom vanliga sjukvården resultatlöst fokuserade på att behandla mina symptom sökte jag vidare. Jag började att ifrågasätta allt, min omgivning, mig själv, allt som jag lärt mig och jag hade en stark känsla att vilja frigöra mig. Tack vare min drivkraft efter en sanning som resonerade med mig, kom jag i kontakt med många fantastiska människor och flera terapier som hjälpte mig att börja läka igen. Alla dessa terapier har olika form men i grunden samma mål – att stötta människans egen självläkande kraft.

När jag kom i kontakt med den inka shamanska traditionen började det inre pusslet läggas på plats, bit för bit. Traditionen från Peru hjälpte mig läka.

Jag började minnas hur det kändes att vara hel igen.

Att sakna kontakt med sin själ är att leva separerad från sitt eget djupaste väsen och från allt levande. Inte konstigt att det kändes tomt! Då förstod jag att det jag hela tiden saknat och letat efter är att komma i kontakt med min egen själ! Steg för steg, lager för lager började jag att lära känna mig själv igen.

För första gången riktade jag på sökandet inåt istället för utåt. Min kraft inre kraft växte i takt med att jag tog ansvar över mitt liv och mina handlingar, istället för att lägga det på min omgivning. Det var en stor utmaning att bryta mina destruktiva tankemönster men en av resans viktigaste läxor.

Traditionens helande och läkande verktyg hjälpte att läka själen, förenas med mig själv och gav mig insikter om mina unika gåvor. I kontakt med hjärtat inledde jag den viktigaste och vackraste relationen i mitt liv, relationen med mig själv.

Jag är en en livs levande människa, jag skrattar, gråter, andas, skriker, älskar, jag är livs levande som rymmer allt, precis som Du.

Jag är du Du är jag.